10 Recreanteams door naar het Belgisch Kampioenschap

Twee maal goud, twee maal zilver en één maal brons voor Recrean skippers op het Provinciaal Kampioenschap Oost- en West Vlaanderen.
10 Recreanteams door naar het Belgisch Kampioenschap

Dit weekend werden de provinciale kampioenschappen Oost- en West Vlaanderen georganiseerd in Dendermonde. 
Er werd niet alleen gestreden voor de titel van Provinciaal Kampioen, dit kampioenschap was meteen ook een selectie voor het Belgisch Kampioenschap van 5 en 6 maart.

Op zaterdag kwamen +15 jarigen aan de beurt. De Recrean skippers stuurden in totaal acht teams van elk vijf skippers naar dit kampioenschap.
De teams sprongen een schitterende wedstrijd. In de meisjescategorie behaalde het team van de Recrean skippers dat ook wereldkampioen is, namelijk het team van Valerie Bastien, Shana De Jaegeher,  Jana en Jolien Janssens en Jilka Lauweryns de gouden medaille. Zij mogen zich dus Provinciaal Kampioen noemen.  
Het zilver was eveneens voor een team van de Recrean skippers met Fiona De Jaegher, Jana Bracke, Feline De Preester, Marie Bodequin en Nele Martens.
Het team met Eline Delcroix, Hanna De Baets, Frauke Vervaeke, Sarah Degroote en Anaïté Vandenhole eindigde net naast het podium op een knappe vierde plaats.
Ook het team van Tiffany Rogiers, Cassie De Vriese, Lite Decuyper, Manon Vermeersch en Emmy De Poortere wist zich met een zevende plaats te selecteren voor het Belgisch Kampioenschap.
Het team van Leonie Françeus, Amber Vermeeren, Lisa Devos, Marthe De Baets en Yente Reyns werd negentiende.

Bij de gemengde teams kaapte het team van Kasper De Bruyn, Jens Ockerman, Joska Lauweryns, Janne Dewaele en Joyce De Temmerman het zilver weg.
Een tweede Recrean team met Matthias Hiele, Mathis Vermeersch, Marthe Patteeuw, Amber Verlinden en Gwendolyn Blancquaert werd knap zevende.
Het team met Maxime Vermeeren, Lara Desmet , Jens Vervaeke, Marie Vandecauter en Lore Dewaele werd twaalfde en kon zich dus jammer genoeg niet selecteren voor het BK.

Op zondag was het de beurt aan de 12- 14 jarigen. De eerste zeven plaatsen van elke categorie waren goed voor een selectie voor het BK.
Bij de meisjes veroverde het team van Lise De Spiegelier, Julie De Visscher, Lobke Van Ommeslaeghe en Silke Vervaeke het zilver.
Het team van Louise Declercq, Emma Sybout, Femke De Jonge, Hannelore Spileers en Eva Van Rysseghem pakte het brons
Bij de gemengte teams mocht het team van Kobe Caryn, Jelle Desmet, Hanne Patteeuw, Bavo De Rijcke en Jara Ketsman de bronzen medialle in ontvangst nemen.
Het team met Elias Lammens, Rune Maryns, Zoë Rogiers, Kato Varewyck en Mathis Naert eindigde op een knappe vierde plaats.

Van de twaalf deelnemende teams van de Recrean skippers behaalden tien teams een ticket voor het Belgisch Kampioenschap.
We zijn als club héél tevreden met dit schitterend resultaat! We trekken dus met een grote delegatie Recrean skippers naar het Belgisch Kampioenschap tijdens het weekend van 5 en 6 maart in Bierbeek.
De eerste drie teams op het Belgisch Kampioenschap mogen deze zomer de Belgische kleuren verdedigen tijdens het wereldkampioenschap in Zweden.
Het wordt dan opnieuw een spannende wedstrijd.

Het senioren meisjesteam vestigde dit weekend ook nog eens een nieuw record op de double dutch speed.
Het wereldrecord dat ze deze zomer op het EK in Duitsland vestigden met 586 sprongen op 3 minuten hebben ze verpulverd met een score van 594.
Hopelijk halen ze dit seizoen nog een score boven de 600 op een officiële wedstrijd, op een training is het hen alvast gelukt.