Recrean skippers domineren op Provinciale kampioenschappen! Veel medailles en Belgisch record beloften voor Recrean skippers

De Recrean skippers domineerden dit weekend de Provinciale kampioenschappen! Maar liefst drie van de vier Provinciale titels werden door de Recrean skippers bemachtigd!

Op zaterdag waren de 15+ skippers aan de beurt. Laurena Van Leeuwen kroonde zicht tot Provinciaal Kampioen en Janne Dewaele  tot Vice Provinciaal Kampioen. De tien beste skippers op dit kampioenschap kregen een ticket voor het Belgisch Kampioenschap op zondag 26 november te Zwijnaarde. Maar liefst zes Recrean kippers selecteerden zich overall voor het Belgisch Kampioenschap bij de vrouwen en nog drie andere skippers selecteerden zich voor het BK op onderdelen zoals snelheid, uithouding of freestyle. Vooral bij het onderdeel freestyle was de dominantie van de Recrean skippers opmerkelijk, ze palmden het volledige podium in. Bij de jongens konden drie skippers zich selecteren voor het BK. Lode D’Hollander behaalde brons op de freestyle.

Op zondag was het de beurt aan de beloften (12-14jarigen) en zij deden zeker niet onder voor de prestaties van de oudere skippers, in tegendeel. De twee provinciale titels bij de beloften waren voor de Recrean skippers. Julie De Visscher behaalde op elk onderdeel goud en werd dus een verdiende Provinciaal Kampioen. Zij kon het Belgisch record speed bij de beloften, een record dat al zes jaar stand hield, op haar naam zetten. Het nieuwe record is nu 94 sprongen op de rechtervoet in 30 seconden. Kobe Caryn behaalde op de drie onderdelen zilver en werd terecht Provinciaal kampioen bij de jongens, Jelle Desmet werd knap Vice Provinciaal kampioen. Daarnaast selecteerden zich nog twee jongens zich voor het BK.

Tijdens het Provinciaal B-Kampioenschap op 4 november behaalde Mathis Naert de Zilveren Medaille.

Tijdens het Provinciaal C-Kampioenschap op 5 november kon Tine Van Alderwierelt het brons bemachtigen.

Ook de andere Recrean skippers behaalden knappe resultaten. We zijn als club terecht fier op onze skippers en op onze trainers die hen schitterend begeleiden in de voorbereiding van deze wedstrijd. De Recrean skippers zijn het nieuwe seizoen alvast goed gestart. We hopen dat we op het Belgisch Kampioenschap op zondag 26 november opnieuw kunnen schitteren.